Ek Projeler

Mimari proje yapının ana kararlarının alındığı ana şablon projedir. Ancak yapı imalatında gerekli olan ve bir çok detayın belirlendiği ek projelere ihtiyaç vardır. Bu projeler mimar yönetiminde ve sağlam bir iletişimle yürütülmelidir.

1- Statik proje

Yapının taşıyıcı sisteminin tanımlandığı, hesap ve çizimlerden oluşan teknik projedir. Mimarın talep ettiği taşıyıcı sistemin uygunluğuna karar verilir ve yapılan taslak üzerinden sistem çalışması yapılarak mimari projedeki kullanıma etkileri değerlendirilir. gerekirse mimari projede bazı değişiklikler yapılarak, sağlamlık esasına göre bir sistem oluşturulur. Bu işlem yetkili inşaat mühendisleri tarafından yapılır.

Statik proje esas olarak yapının toplam yükünün zemine aktarılması ve deprem, rüzgar vs. gibi dış etkenlere karşı dayanım sağlanması görevini yerine getirecek bir taşıyıcı sistem tasarlar. Bunun için de zemin taşıyıcı gücünün belirlendiği zemin etüdü yapılması gerekir.

2- Tesisat projesi

Yapının ısıtma, soğutma, sıcak su, havalandırma gibi mekanik tesisat ihtiyaçlarının mimari projede verilen kararlara ve projeye uyumlu şekilde projelendirilme sürecidir. Tesisat imalartı genel olarak gömülen yapı elemanları olduğundan doğru teknikler ve doğru malzeme seçimi çok önemlidir. Yetkili makina mühendisleri tarafından hazırlanır.

3- Elektrik tesisat projesi

Yapının elektrik , telefon ve anten sistemleriin ayrı ayrı projelendirildiği süreçtir. Mimari proje kurgussuna uygun olarak armatür, anahtar ve priz yerlerinin belirlendiği, mekanlarda kullanılması muhtemel enerji sarfiyatına uygun kablo ve sigorta sisteminin işlendiği projelerdir. Bu projeleri yetkili elektrik mühendisleri hazırlar.

4- Peyzaj projesi

Özellikle ayrık nizam yapı parsellerinde belli bir alan üstünde bahçesi kalan yerler için hazırlanan, çevre düzenleme projeleridir. Dikilecek ağaç ve bitkkilerden, gezinme yollarına kadar tüm detaylar mimari proje kararlarına uygun olarak çizilir. Bu projeyi peyzaj mühendisi hazırlar.

5- Akustik Proje

Son zamanlarda daha çok dikkate alınan bu projede, mimari proje sistemine ek olarak iç ve dış ses hesapları ile yapıda uygulanacak ses yaıtım kararları alınır. Bu projeyi yetkili mimarlar hazırlar.

Bir yapıya inşaat ruhsatı alınabilmesi için ayrıca Zemine tüdü ve Harita hizmetleri alınması gerekmektedir.

Ekibimiz tüm bu projeleri mimar liderliğinde tek noktadan organize eder. Her aşaması kontrolümüz altında olan projelendirme süreci, yapınızın hayalinizdekine en yakın şekilde inşa edilmesini sağlayacaktır.Projelendirme süreci aynı zamanda uygulama hatalarının engellendiği ve maliyetin kontrol eltında tutulduğu süreçtir. O yüzden inşaatta ençok önem verilmesi gereken aşamadır.


Talep Formu